24 Kasım 2005

Öğretmenler Günü



Hepimiz Öğretmeniz

İletişimin kendi doğası bizi sonuca götürür. Karşımızdaki kişi ile emir, talimat, istek, görev,… içermeden kararı kendisine bırakarak öneri şeklinde sunarsak sonuçtan emin olabilirsiniz. Düşündüğünüzden daha iyi olur. Çünkü iletişimsizlik ve sınırlama başarısızlığın ilk şartıdır.
- Ben kimin için çalışıyorum.
- Seni ders çalışırken hiç görmedim.
- Senin neyin eksik.
- Neden ders çalışmıyorsun.
- Kalk dersinin başına...
Olumsuz tepkiler alan öğrenci savunmaya geçer. Tepki olarak da ders çalışmaz. Siz onu masada veya başka yerde ders çalışıyor olarak görebilirsiniz. Gördüğünüz verimli çalışma değil her iki tarafı da rahatlatan ders çalışma rolüdür.
Unutmayınız çocuğunuzun baş öğretmeni “SİZSİNİZ”. Öğretmenler gününde gününüzü kutlamasa da, size çiçek verilmese de eğitiminiz, cinsiyetiniz ne olursa olsun bütün anne-babalar öğretmendir.
Ben okulu bitireli yıllar oldu okulla eğitimle ilgim kalmadı, evden işe iş den eve yuvarlanıp gidiyorum diyorsunuz . Hayır, siz de öğretmensiniz. Yaşamınızı paylaştığınız kişilerin öğretmenisiniz. Öğrenciliğinize baktığınızda yada ilk girdiğiniz ortamlarda okul, kışla, hastane, işyeri, vb. sizi etkileyen unutamadığınız kişiler sizinle iletişim kuranlardır. O insanları memnuniyetle anarsınız fakat size olumsuz davranan kişileri uç değilse hatırlamazsınız bile. Hepimizin birbirimizin öğretmeni olduğunu düşünüyorum.
Öğretmenler gününüz kutlu olsun.
SEVGİLER

Cemal TUĞAN (Öğretmen)
(Bu yazı www.ceyhannehri.com adresinden alınmıştır.)
Buradan sevgili kızkardeşlerim başta olmak üzere, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.

1 yorum:

  1. ben bu siteyi çok sevdim ..
    kurucusuna teşekkür ediyorum..
    bu siteye tekrar tekrar gelmek istiyorum çok güzel!
    yazın cok güzel! bende kula habere yazı yazıyorum bazen..
    tebrikler!1111111111

    YanıtlaSil