19 Aralık 2005

Bir Öğrencinin Kaleminden Dökülenler



Kardeşim yazılıları okurken, ben de kompozisyon bölümlerini okumaya bayılıyorum. Merak etmeyin, not vermiyorum :) Böylece hiç tanımadığım küçük bir bireyin iç dünyasına yolculuk yapıyorum. Kimin yazdığı belli olmadığından ve kardeşimden de izin aldığımdan hoşuma giden yazıları burada yayınlamak istiyorum. Ortaokuldayken türkçe öğretmenimiz yazdığımız kompozisyonları bize geri dağıttığında keşkeyi yanlış yazdığımı fark etmiştim (teşki :) ) Ortaokulda yazmış olduğum kompozisyonlarım KEŞKE elime geçse…

ARKADAŞIM BENİM
Benim şu an anlatacağım arkadaşımın dıştan kim görse havalı olduğunu anlar. Anlattığım arkadaşımın boyu çok uzun, kafa tası biraz yamuk sanırım, bu yüzden her kez onu azarlıyor.
Kendisi birazda mız mız hep kendi dediği şeyin hemen yerine gelmesini istiyor.
Aynı zamanda uzun olmasına rahmen, çokta zayıf. Her zaman bizi kandırmak istiyor, yok babam bir polisin kulağını çekerek onu kopardı, yok ben kendimden üç yaş büyük birini dövüyorum, yok herkez benden korkuyor gibi şeyler söyleyerek bizimde ondan korkmamızı bekliyor.
Kötü yanları bunlardı tabiki iyi yanlarıda var örneğin, kolay kolay kimseye kızmıyor kimseyi azarlamıyor. Tanıttığım kişi aynı zamanda çok çalışkan biri. Futbolada çok bağlı biri dördüncü sınıfta onunla aynı dershaneye gittik. Her öğretmen onun öğretmen olmasını isterken o futbolcu olmaya niyetliydi, çokda güzel futbolu vardı. Dördüncü sınıfta sınıf kaptanı oydu onun sayesinde dördüncü sınıflar birincisi olduk. Hatta oyıl göl kıralı olmuştu.
Öyle, böyle benim en sevdiğim arkadaşımdı haylada öyle.

* Yukarıdaki yazı Orta-1’ e giden bir öğrenci tarafından yazılmış olup, imla hataları düzeltilmemiştir.

7 yorum:

  1. Bayıldım... Bu tür şeyleri okumayı çok severim zaten. Çocuklarımın da bazı küçük notlarını tarih atıp saklarım hemen.

    YanıtlaSil
  2. Yaşı kaç olursa olsun her çocuğun farklı düşünceleri oluyor. Benim de arkadaşım 1. sınıfa başlayan kuzenini günlüğünü getirmişti:
    "Sevgili günlük. Bugün balkonda bir güvercin bulduk. Onu elime aldım. Sıktım, sıktım, sıktım... Öldü..."

    :)))

    YanıtlaSil
  3. Yorumlarınız için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. bu tip şeyler çok şeker oluyor. ben de bir sürü test, anket okuyorum bir yıl boyunca. zaman zaman çok gülüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Ben 19 yaşında üniversite öğrencisiyim. Bu yazıyı okuduğumda ortaokuldaki türkçe dersini anımsadım. Hoca (o zamanlar hoca yoktu öğretmen vardı tabi:) bize her fırsatta kompozisyon yazdırıyordu. Öyle garibime gidiyordu ki verdiği konular, bazen hocayla tartışıyorduk. Tabi haliyle elimizden birşey gelmediği için yazmaya koyuluyorduk. Bize de hep yaptığımız hataları okuyordu, herkes birbirinin hatasına gülüyordu. Yine de eğlenceli geçiyordu..
    Hayla da o günleri özlüyorum.. :) Keşke şimdiki genç arkadaşlar bunun farkına varsalar...
    Sağlıcakla..

    YanıtlaSil
  6. benimde 3. sınıftayken bir anım vardı bizim sınıfta çok havalı bi kız vardı ama çok tembeldi malesef sınavlarda çok başarılıydı tabi herkez öyle sanıyodu ben hariç çünkü ben yanında oturuyodum sizce niye böyle başarılı olmuştur nütfen bi düşünün sizce nedir

    YanıtlaSil
  7. tabikide kopyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........................

    YanıtlaSil