12 Aralık 2006

Damla Sakızlı Muhallebi




Tarif Elif Korkmazel’e ait. Kendisi süslemek için ahududu reçeli ve taze nane yaprağı kullandı. Ben sadece tarçın kullandım. Damla sakızını havanda dövmeden önce buzdolabında bekletmek büyük kolaylık sağlıyor.

Malzemeler:
1 kg süt
5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
1 adet damla sakızı
1 paket vanilya
Tarçın

Yapılışı:
1) Tereyağını erittikten sonra unu koydum. Un kokusu çıkana kadar sürekli karıştırdım.(Unu fazla kavurmayın!)
2) Soğuk sütü azar azar ilave ettim. Bu arada sürekli karıştırmak gerekiyor. Bu aşamada oluşan topaklanmayı blander sayesinde giderdim.
3) Kaynamaya yakın şekeri ekledim.
4) Altını kapatır kapatmaz vanilyayı ve dövülmüş damla sakızını ekledim.
5) Sıcakken küçük kaselere boşaltıp, soğuduktan sonra tarçınla süsledim.
6) Afiyetle yedik.

10 yorum:

  1. merhaba,
    ne güzel şeyler yapmışsınız...

    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. merhaba,
    ne güzel şeyler yapmışsınız ellerinize sağlık.

    http://misss.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. damla sakızlı muhallebi çok güzel olur, benim öyle herşeyi beğenmeyen çocuklarım da çok severler. eline sağlık...
    Damla sakızı konusunda bir önerim var. ben de bir TV programından öğrendim. havanın içine biraz da toz şeker koyup birlikte dövünce yapışma olmadan ufalanıyor.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Zerrin, tanıştığıma memnun oldum :) Kıbrıs'a sevgiler...

    Hülya Hanım, verdiğiniz püf noktasını bir daha ki sefere deneyeceğim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Hayat, sayfani cok begendim. Okumalar kismina da harika kitaplar eklemissin. Birkaci tam isime yarayacak cinsten. Kolay gelsin sana. sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Kalimeero tanıştığıma çok memnun oldum :) Çocukken en çok severek izlediğim çizgi film, kalimero idi. En çok hoşuma giden kısmı ise cılız sesiyle "ama haksızlık bu, öyle değil mi?" deyişi idi. Çocuk aklımla kendimi o civcivle özdeşleştirirdim.
    Hoşça kal...

    YanıtlaSil
  7. Sütlü tatlıları çok severim çok hoş bir görünümü var ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize saglık, muhallebiniz nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. ben bişy sorcam bu damla sakızını nerden bulabilirm

    YanıtlaSil
  10. guzel tarif. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil