06 Nisan 2006

Zeytinyağlı Bakla


Malzemeler: (3-4 kişilk)
Yarım kg bakla
2 orta boy soğan
Yarım demet dereotu
¾ çay bardağı sıvıyağ( Ben zeytinyağı kullandım.)
¼ limon suyu
Yarım çorba kaşığı şeker
2-3 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı:
1) Baklaları ayıklayıp yıkayalım.
2) Tencereye zeytinyağı alalım.
3) Küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyerek soğanlar pembeleşene dek kavuralım.
4) Baklaları ekleyip renk değiştirene dek arada bir karıştırarak kavurmaya devam edelim.
5) Limon suyunu, tuzu, şekeri, kıyılmış dereotunu, ¾ su bardağı suyu ekleyip yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım.
6) Soğutarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Not: Tarif Emine Beder’in Büyük Yemek Kitabı’ndan alınmıştır.

10 yorum:

  1. yeÇok güzel görünüyor, tabakta çok hoş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Pembeli,
    Yorumun için teşekkür ederim :)

    Sevgili Ev perisi,
    Merhaba, hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de bugün bakla yaptim, esim de basimda durup ille sarmisak koymami istedi. Ben de heryere sarmisak girmez deyip kovdum onu mutfakktan, simdi de senin tarifinde sarmisagi görünce sasirdim. Güzel oluyor mu?

    YanıtlaSil
  4. Baklayı nedense senede bir sefer pişirim nedense pek aramız yok.
    Ellerinize sağlık.

    Kandilin mübarek olsun.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Tata,
    Sarımsak piştiği için var mı yok mu belli değil :) Ya da bana öyle geliyor. Yemeğimin lezzetli olmasını belki de sarımsağa borçluydum :) Bence bir daha ki bakla yapışında eşinin sözünü dinle, sarımsağın faydalarını saymakla bitiremiyorlar :)

    Serpil Abla'cığım,
    Senin de geçmiş kandilin mübarek olsun :)
    Ben de çocukken baklayı yerken sabun kokusu aldığım hissine kapılırdım. Ama şimdilerde severek yiyorum :)
    Bolu'ya kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum :)

    YanıtlaSil
  6. işte bu gerçek zeytinyağlı bakla çok güzel görünüşü var iştah açıyor ellerinize sağlık.Annem birde pişirmeden önce az bir soğanla hafif ovardı baklaları, daha lezzetli olur derdi. ama görünümleri tıpkı benim anneminkiler gibi:))

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Ayşe,
    Yorumunla beni çok mutlu ettiğini bilmeni isterim :))
    Annelerimizde ne çok lezzet sırrı saklı değil mi?
    Hoşçakal.

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar, Almayadan bir misafir olarak, bir kac ay önce Portakal agaci`na ugramaya basladim. Hala acemi bir asci olmama ragmen, tariflerin son derece kolaylastirilmis olmasi sayesinde, bu durumu hic caktirmadim :)
    Bugün de zeytinyagli bakla yapmaya karar verdim.
    Tüm tarifler ve tariflere yazilan yorumlardaki bilgiler icin cooook tesekkürler. Cok sey ögreniyorum :)

    YanıtlaSil
  9. guzel tarif. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil