
Bu tatlı Hatice Abla’mın hünerli ellerinden çıktı. Ben sadece bir ara mikser görevini üstlendim :) Keşke ben de onun gibi tarifteki malzemelerin ölçülerini hafızama kaydedebilsem… O’nun gibi daha pratik olsam…
Malzemeler: (7-8 kişilik)
3 yumurta
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
½ tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
2 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı hindistancevizi
(arzuya göre) ½ su bardağı süt
(arzuya göre) ½ paket krem şanti
Yapılışı:
1) Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
2) Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım.
3) Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
4) Unu, irmiği, kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım.
5) Hamuru, margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım. 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
6) Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.
7 Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk bekletip şerbetini emmesini sağlayalım.
8) Tatlıdan su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar kesip çıkaralım.
9) Tepside kalan tatlı parçalarını bir kaba alarak şerbetini süzelim. İçine hindistancevizini, kakaoyu ekleyip iyice karıştıralım.
Malzemeler: (7-8 kişilik)
3 yumurta
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
½ tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
2 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı hindistancevizi
(arzuya göre) ½ su bardağı süt
(arzuya göre) ½ paket krem şanti
Yapılışı:
1) Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
2) Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım.
3) Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
4) Unu, irmiği, kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım.
5) Hamuru, margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım. 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
6) Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.
7 Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk bekletip şerbetini emmesini sağlayalım.
8) Tatlıdan su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar kesip çıkaralım.
9) Tepside kalan tatlı parçalarını bir kaba alarak şerbetini süzelim. İçine hindistancevizini, kakaoyu ekleyip iyice karıştıralım.
10) Kakaolu karışımı tatlıların üzerine düzgünce yayalım.
11) Soğuk sütle krem şantiyi koyulaşana dek mikserle çırpalım. Krema sıkacağı yardımı ile tatlıların üzerine krema sıkalım.
12) Ablam üzerine krem şanti koymadı, çilekle süsledi.
Not: Tarif Emine Beder’e aittir.
11) Soğuk sütle krem şantiyi koyulaşana dek mikserle çırpalım. Krema sıkacağı yardımı ile tatlıların üzerine krema sıkalım.
12) Ablam üzerine krem şanti koymadı, çilekle süsledi.
Not: Tarif Emine Beder’e aittir.
canım çok güzel görünüyor, ablanın ve senin ellerinize sağlık, tarif için çok teşekkürler :)
YanıtlaSilAblanın ve senin ellerine sağlık Hayatcım, ben böyle güzel görünüşlü bir tatlı yapsam sadece izlerdim herhalde, yemeye kıyamazdım :)) Sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel bir tatlı tarifi.
YanıtlaSilAblanın ve senin ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Tam da ismiyle müsemma bir tatlı olmuş.Hatice hanımın ellerine sağlık..
YanıtlaSilYorumlarınız için herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim. :))
YanıtlaSilTarifde verdiginiz ölcülerin bir cogu cay bardagiyla. Bu cay bardaklari bildigimiz normal cay bardaklari mi, yoksa biraz daha büyük olan cay bardaklari mi? Cevap verebilirseniz cok sevinirim. Tesekkürler
YanıtlaSilguzel tarif. ellerinize saglık.
YanıtlaSil