27 Ekim 2005

Mine Çiçeği




Hakim yetmişlerine merdiven dayadıkları halde boşanmak için başvurmuş çifte sormuş:
“Bunca yıldan sonra niçin ayrılmak istiyorsunuz?”
Yaşlı kadın cevaplamış:
“Hakim bey bir ay öncesine kadar aklımda böyle bir şey yoktu. Eşim bana bir mine çiçeği getirdi, ben de çiçekleri çok severim. Çiçek çok sulanması gereken bir çiçekmiş ve kocam düzenli aralıklarla sulanmadığında öleceğini söyledi. Ben kemik rahatsızlıkları olan bir insanım. Geceleri uykumdan kalkıp çiçeği sulamam gerektiği halde, bir gün fark ettim ki kocam bir kez olsun benim ağrıma rağmen gece kalkıp da çiçeği sulamadı.”
Hakim kadına hak vermiş ama adettendir diye bir de adama sormuş:
“Senin söyleyecek bir şeyin var mı?”
Yaşlı adam cevaplamış:
“Eşimin anlattığı her şey doğru, tek bir şey dışında. Mine çiçeği çok sulandığında ölür. Karımın kemik rahatsızlığı var ve iyileşmesi için düzenli egzersiz yapması gerekir ama eşim bunu yapmadığı için ben bu yalanı buldum. Çiçeği ölmesin diye her gece kalkmak zorunda kaldı. O her uyandığında ben de uyanık olurdum, işini bitirip uyduğunda gidip çiçeğin suyunu boşaltır, peçetelerle toprağını kuruturdum. Sonra da yatağa gelip, bana hayatı bahşeden, canımdan çok sevdiğim eşimi doyasıya severdim...”
Fotoğraftaki maalesef mine çiçeği değil. Benim balkonumdaki yağlı begonya. Mine çiçeğini merak ediyorsanız, buraya tıklayabilirsiniz.

9 yorum:

  1. Cok anlamli bir yazi, hosuma gitti, ders verici, keske hepimiz bundan bir ders alsak degilmi?

    Siteni cok begendim, basarilar dilerim siirler bilhassa cok hosuma gitti.
    sevgilerimle
    Özgül

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Özgül, yorumun için çok teşekkür ederim.
    Yine bekleriz :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bu yaz Fethiye'de görmüstüm bu güzel kokulu cicegi. Sanirim aynisi. Siteme koydugumda; adini bilmedigimi belirtmistim ve bana Sümbülteper dediler. Sümbülteper'i hic görmedim ama seninkine daha cok benziyor. Iste bendeki fotosu. Aynisi mi acaba?!

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Yeşil,çiçeğin ismi yağlı begonya. Alırken çiçekçiye ismini özellikle sormuştum. Yaprakları bildiğimiz begonyaya benzemekle birlikte, biraz daha tüylü ve çiçeği kokmuyor. İki resmi karşılaştırınca gerçekten çiçekler birbirini andırıyor. Haklısın...

    YanıtlaSil
  5. Tskler! 3 farkli cicek ismi oldu simdi ;) Yagli begonya ismini aklimda tutacagim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. gerçekten süper bir şey yazmışsın çok beğendim benimm adım mine bazen adımı sevmiyorum ama bu hikayeden sonra adım dünyanın en güzel ismiymiş gibi geldi hadii iii günler

    YanıtlaSil
  8. adım mine değil ama ben de bu hikayeyi çok sevdim gerçekten.... yağlı begonya çiçeğini ilk defa gördüm ama çok güsel çiçekmiş gerçekten tebrikler:)))

    YanıtlaSil