Hafta sonu verdiğim davette, yaptığım brokoli suflesi çok beğenildi. Tarif Lezzet Dergisi'nden (Ekim-2004).
Malzemeler:
500 gram brokoli
3 yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
30 gram margarin
2,5 çorba kaşığı un
1,5 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
Yapılışı:
1) Brokolileri çiçek çiçek ayırıp yıkayın ve süzün. Bir tencereye brokoli ve sirkeyi alın. 2 su bardağı su ekleyip 5 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Yumurta aklarını sarılarından ayırın (Su miktarını ben artırdım).
2) Beşamel sosu hazırlamak için, margarini tavada eritip unu pembeleştirin. Sütü azar azar ilave edin. Sos koyulaşınca ocaktan alıp ılıtın. Beşamel sosa yumurta sarıları ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını mikserle kar haline gelinceye kadar çırpıp beşamel sosuna ekleyin (Daha lezzetli olsun diye tereyağı kullandım).
3) Fırın kabını yağlayın. Brokolileri ekleyip üzerine beşamel sosunu yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dak üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
guzel tarif. ellerinize saglık.
YanıtlaSil