Yaklaşık 15-20 gün kadar önce Portakal Ağacı'ndan Sevgili Hatice'ye özenmiş, küçük kavanozlara fasulye turşusu kurmuştum. Bu hafta sonu da gelen misafirlerim için bu turşudan fasulye turşusu kavurması yaptım. Çok beğenildi.
Tarifi şöyle: 2 orta boy soğan zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine doğranmış fasülye turşusu eklenir. Fasulye kısık ateşte arasıra karıştırılarak iyice pişirilir.Ekşiliğiyle özellikle çorbanın yanında çok güzel gidiyor.
sekam hayat,koptum ben o fasulye tursu kavurmasini gorunce,sanki yemis gibi oldum,biz de de cok kavrulurdu,ozelikle koydeyken,trabzonluyuz da biz.bi bakiym nasil yapiliyo bu tursu.soyle bol tuzlu,eksili.ellerine saglik:)
YanıtlaSilHayat, tesekkurler Yesim'in mutfaginda sordugum soruya cevap vermissin. Bu vesile ile sayfanla tanismis oldum. Bundan sonra hep ugrarim. Sevgiler :)
YanıtlaSilSayfani ve bana verdigin linki kesfettim. Tesekkürler! Tursu kavurmasini yakinda ben de yapmak istiyorum, eline saglik!
YanıtlaSilguzel tarif. ellerinize saglık.
YanıtlaSil