25 Ekim 2005

Şekerpare




Malzemeler:
2 su bardağı un
½ su bardağı irmik
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
½ paket margarin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Vanilya

Şerbet:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
½ limon suyu

Yapılışı:
Öncelikle şerbet hazırlanır. Şekerli su 5 dakika kaynatılır. Ocaktan inmeye yakın limon suyu ilave edilir ( Sakın benim gibi şerbeti ocakta unutmayın. Yoksa çok kaynayınca su buharlaştığından şerbetin miktarı azalıyor.) Soğumaya bırakılır.
Un, vanilya, kabartma tozu karıştırılarak bir kaba elenir. Ortası açılır. Yumurta, erimiş margarin, pudra şekeri ve irmikte ilave edilerek güzelce yoğurulur. Yumuşak olursa biraz un koyabiliriz( Ben öyle yaptım). Hamur kulak memesinden biraz yumuşak olacak(Oktay Usta öyle dedi). Elimizde yuvarlak şekil vererek tepsiye aralıklı olarak dizilir. Aslında üzerine fındık koymam gerekiyordu. Ama babam tatlıların üstüne çatalla şekil verince fındık koymama gerek kalmadı. 170 derecede 30 dakika pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz şekerparelerin üzerine, soğumuş olan şerbet gezdirilir. Sonra afiyetle yenir.

3 yorum:

  1. şekerpareni denedim. çok güzel oldu teşekkürler..
    tarifinle sayfamda yayınlamak istiyorum izninle.

    sevgiler..
    vildan

    YanıtlaSil
  2. tarifinizi aldım umarım guzel olur bayram ıcın yapacam cunku sımdıden tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. guzel tarif. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil