31 Ekim 2005

Hamsili Pilav





Birkaç gün önce abimlerde iftara davetliydik. Hem göze, hem de mideye hitap eden lezzetli yemekleri ve güleryüzüyle bizleri ağırlayan yengeme ve abime teşekkür ediyorum.

Gelelim menüye:
  • Mantar çorbası
  • İslim kebabı
  • Hamsili pilav
  • Zeytinyağlı taze fasulye
  • Patatesli pide
  • Çoban salatası
  • Vişne kompostosu

İslim kebabının ve hamsili pilavın fotoğrafını çektim. Bir de şu fotoğraf üzerine nasıl yazı yazıldığını bir öğrensem, ne güzel olurdu...

Hamsili Pilav

Malzemeler:
1 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
2 soğan
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, pulbiber, yenibahar
Bir tutam maydanoz
2,5-3 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
Sıvıyağda soğan ve dolmalık fıstıklar pembeleşene dek kavrulur. Pirinç, kuşüzümü, tuz, pulbiber ve yenibahar eklenerek biraz daha kavrulur. Ocaktan alınır ve kıyılmış maydanoz eklenir. Temizlenen ve peçeteyle nemi alınan hamsiler margarinle yağlanmış yapışmaz bir tencereye 2 sıra halinde dizilir(2. sıradaki hamsilerin gövde ve kuyruğu tencerenin yan duvarından yukarı doğru uzanıyor olması gerek). Üzerine pirinç karışımı dökülür.Kalan hamside üste dizilir ve sıcak suyu eklenip kısık ateşte pişirilir. Pişince dikkatli bir şekilde tepsiye ters olarak alınır ve dilim şeklinde servis yapılır.

6 yorum:

  1. Hamsili pilav inanilmaz guzel gorundu gozume, yaklasik 5.5 yildir yemedim hamsi, kim yapti ise ellerine saglik, ne hos duruyor.

    tesekkurler.

    zeynep

    YanıtlaSil
  2. Yengenizin ellerinize sağlık hamsili pilav çok güzel gözüküyor eğer tarifinide yayınlarsanız sevinirim. Sizde bizle paylaştığınız için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Ben de hamsili pilavın görünüşüne bayıldım,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Yengemi arayıp tarif almak için biraz geç oldu. İnşallah, yarın işten çıkınca bir aksilik olmazsa tarifi öğrenip, yayınlama fırsatı bulurum. Tüm yorumlar için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Annem cok guzel yapar hamsili pilavi, ama zahmetli der, yaparken naz yapar bize. Neyse eline saglik, cok guzel gorunuyor..

    YanıtlaSil
  6. guzel tarif. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil