09 Nisan 2007

Tavuklu Pilav




Tarif sevgili anneme ait. Yaptığım pilav onun ki kadar lezzetli olmasa da, pilav konusunda bir hayli yol kat ettiğimi gururla açıklamak istiyorum :)

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
Bir adet tavuk göğsü
Bir avuç şehriye
Sıvıyağı, tereyağı
Tuz
Su

Yapılışı:
1)
Tavuk göğsünü suda haşladım.
2) Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu sıcak suda yarım saat beklettim.
3) Tencerede sıvıyağı ısındıktan sonra önce şehriyeyi kavurdum, daha sonra da pirinci ekleyip güzelce kavurdum.
4) Lezzeti artırmak için bir parça tereyağı ekledim.
5) Haşladığım ve küp küp doğradığım tavukları ekledim.
6) Tuzunu ve suyunu koyup kısık ateşte pirinçler suyu çekinceye kadar pişirdim. Su olarak tavuğu haşladığım suyu kullandım. Pilav yapımında bire bir buçuk su konur. Ben önceden sıcak suda beklettiğimden bu ölçüden bir parmak az su ekledim. Aynı şekilde tuzu da normal konandan biraz daha az koydum.
7) Altını kapattıktan sonra tencereyle kapak arasına kâğıt havlu koyup yarım saat dinlendirdim. Bu arada pilav soğumasın diye sofra bezine sardım.
8) Afiyetle yedik.
Hiç de fenâ sayılmaz. Hemen hemen annemin lezzetini yakaladım gibi :)

3 yorum:

  1. Sevgili Hayat sobelendiniz, oyuna katılmak isterseniz sitemi ziyaretinizi rica edeceğim.
    Sevgi ile

    YanıtlaSil
  2. demekte fayda var:)

    YanıtlaSil
  3. guzel tarif. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil