25 Mart 2006

Kabak Tatlısı


Kabak tatlısını çok severim. Yapımı da çok kolay. Sadece kabuklarını soymak bana zor gelir. Bu sorunu eşimden yardım alarak çözüyorum :)
Resimde görmüş olduğunuz kabağı sevgili babaannem göndermiş, sağ olsun annem kabukları soyulmuş vaziyette emaneti bana teslim etti (Annelerin hakkı ödenmez). Bana sadece dilimleyip pişirmek kaldı.

Malzemeler:
2 kg balkabağı
5 su bardağı şeker
İri dövülmüş ceviz

Yapılışı:
1) Akşamdan büyük bir tencereye dilimleyip koyduğum kabakların üzerine 5 su bardağı toz şekeri gezdirdim. Sabaha kadar beklettim.
2) Sabahleyin sulanmış olan kabağı orta ateşte üzeri yarı açık olarak kabaklar yumuşayana dek pişirdim. (Ara sıra ocağa bakmayı unutmayın,taşabilir!)
3) Servis yaparken üzerine ceviz serptim.

11 yorum:

  1. Merhaba Hayat'cım,
    kabak tatlısını sevmeyen biri vamıki acaba bende sevenler arasındayım hele birde üzerine kaymak ve bol cevizli olursa ımmm yenmezmi artık:)Ellerine sağlık çok iştah açıcı bir görüntüsü var. Gönderen babaannenin ve soymada yardımcı olan annenin de elleri dert görmesin dediğin gibi bu elleri öpülesi annelerimiz olmasa ne yaparız bilemiyorum Allah acılarını göstermesin.
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  2. Kabak tatlısını bende çok seviyorum:)İyiki annelerimiz var da yapıyorlar:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık kabak tatlın çok güzel olmuş.
    Kabak tatlısını bende çok severim ve de sık sık yaparım.Bizim buralarda pazarda hazır soyulmuş ve dilimlenmiş şekilde satılıyor.büyük kolaylık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Hayat ellerine sağlık, çok severim kabak tatlısını hele birde üzeri kabaklar gözükmeyene dek cevizli olursa :)Balkabağını soyma konusunda ben de aynı metodu kullanıyorum :) eşimi çağırıyorum...:)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, kabak tatlisini bende severim. Rahmetli Babaannem yaparken bir miktar da sut eklerdi bu tatliya hatirliyorumda, cok guzel olurdu. Eline saglik Hayat.

    YanıtlaSil
  6. sanırım tek kabak tatlısı sevmeyen benim.. utandım şimdi :)
    tatlı çok severim ama nedense bir türlü kabak tatlısıyla anlaşamadık..:)

    neyse; ben de zaten "kabaka tatlısını pek sevmem, ama gerçekten de çok lezzetli gözüküyor" diyecektim.. bir ara bu konuya el atıp, kendisiyle aramı düzeltsem iyi olacak sanırım:)

    ellerine sağlık.. cidden çok lezzetli görünüyor:)

    YanıtlaSil
  7. Hilal'ciğim merhaba;
    "Kabak tatlısını sevmeyen biri varmı ki acaba?" sorunun cevabını buldum :) Unfortunately :)
    Amin Allah acılarını göstermesin.

    Sevgili Şehnaz, yorumun için teşekkür ederim.

    Serpil Abla'cığım ben de eğer soyulmuş ve dilimlenmiş bulursam tercihimi ondan yana kullanıyorum :)
    Bolu'ya sevgiler.

    Sevgili Safran, bunu okuduğuma çok sevindim. Demek ki bu metodu uygulayan tek ben değilim :)

    Sevgili Nezaket,bu tatlıya süt eklendiğini ilk defa duydum. İlginç...

    Sevgili Unfortunately,
    Acaba yediğin kabak tatlılarının şekeri mi azdı? Cinsi mi iyi değildi? Doğrusu fikrini değiştirmek için bu kabaktan sana ikram etmek isterdim :)
    Hoşçakal.

    YanıtlaSil
  8. Sitenizi zevkle takip ediyorum bende diğer arkadaşlar gibi kabak tatlısı sevenlerden hatta hayranlarındanım, sevmeyen arkadaşımız acaba pişirdikten sonra ezip içine bol ceviz ve bisküvi kırığı ekleyerek bir kaba bastırıp üzerine de krem şanty ile bir krema hazırlasa beğenir mi diye aklıma geldi:) genelde ben kabak sevmeyenlere öyle sevdirdim bu tatlıyı.. Çok faydalı çünki içinde ki Beta karoten sayesinde( hücre yeniliyor),Allah korusun da kansere karşı çok etkili, her derde deva yanii:)) sizin pişirdikleriniz de çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık Hayat hanım.

    YanıtlaSil
  9. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. annelerimizi hep sewmeliyiz

    YanıtlaSil
  11. guzel tarif. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil