08 Mart 2006

Bizim eve bahar geldi :)


Hani aralık ayının başında lale ekmiştim ya… Hatırladınız mı? Hatırlamadıysanız ya da bu bloğu ilk defa ziyaret ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz. İşte o lale büyüdü, serpildi ve baharın müjdecisi olarak çiçek açtı. Yarışmanın bitmesine daha çok var (26-mart). En iyisi ben çektiğim en güzel fotoğrafını şimdiden göndereyim. Olur ya göndermeyi unuturum :)

16 yorum:

  1. Ne kadar da guzel acmislar. Suana kadar laleyi cicekcide ya da bahcelerde gordum. Yetistirmek kismet olmadi. Eminin yetisme asamasini gormek ayri bir haz katmistir.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bi duygu olmalı, bak şimdi haberim olmadığı için hayıflanıyorum, neyse bi dahaki sefere diyelim. Ve de harika görünüyor ilk yüze girmeni temenni ediyorum Hayat'cım :)Ama ben digerlerinide görmek isterim, sevgili annenin ve küçük kardeşinin lalelerini:)

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor. umarım sen kazanırsın. lalelerin renkleri çeşitlerine göre değişiyor değil mi? hani ortancaların dibine çivit dökerler de, çiçekleri mavi mavi olur, lale'nin renkleriyle de oynanır mı ki? ama doğal olana zarar vermiş oluruz değil mi?

    YanıtlaSil
  4. çok güzel açmış. benim de tüm yaz ve kış uyuyan sümbüllerim açtı :)

    YanıtlaSil
  5. Laleler çok güzel görünüyor.

    Başarılar...

    YanıtlaSil
  6. Laleyi görünce gerçekten bahar geldi zannettim.çok güzel görünüyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  7. Lale kadar asil duruşu olan bir çiçek bilmiyorum.Bu güzel çiçeğinizle umarım yarışmada favorilerden olursunuz.Başarılar dilerim..

    YanıtlaSil
  8. Sevgili obur kedi(ismin çok hoş :),
    Ben de ilk defa bu sene yetiştirdim. Belediyenin soğanları dağıtması bir vesile oldu. Böylece lale soğanlarının ekim zamanını öğrenmiş oldum. Çiçeğin tüm gelişim aşamalarını izlemek ayrı bir keyifti.

    Sevgili Yeşim, annemin ve küçük kardeşimin yetiştirdiği laleri tam vaktinde gidip fotoğraflarını çekemedim. Annemlere gittiğimde çiçekleri solmaya başlamıştı. Onların benim rakibim olduğu, baştan diskalifiye olsunlar diye geç gitmiş olabileceğim gibi bir su-i zan aklına gelmesin :)

    Sevgili Aslı çeşit çeşit lale renkleri var. Beş soğan da aynı renk çıktı. Ortancanın dibine çivit dökülerek renklerinin mavi olmasının sağlandığını ilk defa senden duydum. Farklı bir kimyasal madde çiçeğe zarar verebilir. Temennin inşallah gerçek olur :)

    Sevgili incik boncuk sümbüllerni çok merak ettim doğrusu?

    Sevgili Şehnaz, susam ve Ece yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  9. laleciler sanirim burda toplanmis :-)

    Selam Hayat,
    aralarda bakiyorum neler var neler yok diye sayfanda,degisik konularda yazilar ne zaman gelecek,biraz arastirmaci gazetecilik yap dimi :-),hep yemek olmaz :-)

    Bir de bir komsu tavsiyesinde bulunursam umarim alinmazssin,sayfanin en altindaki yaprak resimleri güzel ama asagi karmasik bir sekle getiriyor gibi ,bence onalarla ilgilensen fena olmaz.

    slmlar
    Mr. TD
    TD

    YanıtlaSil
  10. Mr. TD,
    Sonsuz Nimet bir yemek sitesi. Bu yüzden yemek tarifleri eklemem gayet normal. Hep yemek olmaz ki eleştirine hak vermemek elde değil. Bu dünyaya sadece midemizi doyurmak için gelmediğimize ben de yürekten inanıyorum. Ruhumuzu da beslememiz gerek değil mi? Bu düşünceler doğrultusunda okuduğum kitapları paylaşmak adına yeni bir alt blog açtım.
    (http://okudukca.blogspot.com) Yemek tariflerinden sıkıldıysanız, arada bir oraya uğrayabilirsiniz. Bu arada üzgünüm ki, araştırmacı gazetecilik yapacak vasıflara sahip değilim.

    Alt sayfadaki televizyonla ilgili kısmı çıkartırsam karışıklık biraz giderilebilir gibi. Uyarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. zorlu bir kıştan sonra baharı bu yıl başka bir özlemle bekledik.
    nihayet geldiğini gösteren emareler var.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Hayat / Sonsuz Nimet merhaba,

    Epey uzunca bir zamandan beri blogunu takip etmekteyim de nedense hiç yorum yapmak aklıma gelmemişti. Ama bu güzel laleleri gördükten sonra hem laleleri yetiştirdiğin için hem de bu kadar güzel fotoğrafladığın için seni kutlamak istedim. Umarım yarışmada dereceye girersin.

    Yeni bloguna henüz bakmadım, şimdilik sadece hayırlı olsun diyeyim.

    Sevgiyle ve sağlıcakla kal..

    Hatice

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Hülya Hanım :)
    Gerçekten de bu kış kar hasretimizi epeyce giderdik. Tabiatın tekrar dirilişini görmek çok heyecan verici.
    Ankara'ya sevgiler.

    Sevgili Hatice,
    İnan çok memnun oldum. Niye mi? Güzel temennilerde bulunmak için sessiz bir takip edenimin sessizliğini bozması beni çok sevindirdi.
    Umarım herşey gönlünce olur.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Sonsuz Nimet merhabalar,
    benimde bahçemde rengarenk lalelerim var ama henüz açmadılar çünkü Gaziantep hala çok soğuk açınca bende bloğumda yayınlıcam

    YanıtlaSil
  15. Gaziantep ten yorum yazan ben bloğumun adresini vermeyi unuttum şimdi yazıyorum www.blogcu.com/antepyemek
    Başarılar

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Üstad :),
    Bloğun hayırlı olsun. Antep yemeklerini bizzat yerinden, bir Antep'liden öğrenmek için bloğunu takibe alacağım :)
    Gaziantep'e selamlar, sevgiler...

    YanıtlaSil