24 Şubat 2007

Mişmiş Tatlısı



Geçenlerde Kanal 7’de Eyüp Sevinç’in yemek programında Malatyalı konukları yaptı bu tatlıyı. Malatya’da kayısının diğer adı mişmiş imiş :) Günkurusu kayısının özelliği bir işleme tabi olmadan güneşte bekletilerek kurutulmasıymış. Evdeki Malatyalı bir arkadaşın getirdiği günkurusu kayısılarla hemen bu tarifi denemiştim. Eşim bu tatlıyı beğenmiş olmalı ki, alışveriş listesinde yer almamasına rağmen bu tatlıyı tekrar yapmam için günkurusu kayısısı almış .


Malzemeler:

500 gram günkurusu kayısı

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı su

50 gram tuzsuz tereyağı (Ben normal tereyağı kullandım)

Öğütülmüş ceviz


Yapılışı:

1) Öncelikle kayısıları yıkadım.

2) Eriyen tereyağında kayısıları 2-3 dakika çevirdikten sonra su ve şekeri ekledim.

3) Şerbeti biraz koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirdim.

4) Servis tabağına alıp evde ceviz olmadığından kavrulmuş fındıkla süsledim.


Not : Çok fazla pişirirseniz ağdalaşıyor, aman dikkat!

Bir de şeker miktarını bebeğim ağladığından yazamamıştım.

Bu ölçü bana ait :)


07 Şubat 2007

Çiçek Kurabiye


Zaman ne kadar hızlı akıyor (Geceler istisna :) ) Meleğimin iki gün önce kırkı çıktı bile…
Özellikle gece yatmadan önce ağlama nöbetlerine neden olan gaz sancısı krizi dışında, çok şükür bir problemimiz yok.

Tebrik mesajı bırakan tüm dostlara can-ı gönülden teşekkür ederim.

Bu kurabiyeyi meleğimi Adapazarı’ndan görmeye gelen sevgili yengemiz yaptı.

Malzemeler:
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket margarin (oda sıcaklığında beklemiş)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar nişasta
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kakao

Yapılışı:
1) Kakao hariç bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
2) Çiçeklerin ortalarına koymak için hamurdan bir parça koparılıp kakao ilave edip tekrar yoğrulur.
3) Misket büyüklüğünde parçalar koparılıp fotoğraftaki gibi çiçek şekli olacak şekilde yağlanmış tepsiye yan yana dizilir. (Çiçeklerin aralarında boşluk bırakılmalı)
4) 150 derecede 30 dakika pişirilir.

Uyarı: Mutlaka bir içecek ile tüketiniz :)