18 Mayıs 2006

Oklava Baklavası



Kız kardeşim geçenlerde annemlere bir tepsi baklava getirdi. Baklavayı kendisinin yaptığını söyleyince (2 yaşındaki ele avuca sığmayan yeğenimi de aklıma getirip) vakit ayırıpta yufkaları bu kadar ince açabildiği için kendisini takdir ettim. Sonradan öğrendim ki bu incecik yufka hazırmış. Yani bu pratik ve lezzetli tarifi ben de uygulayabilirim :)
Esra’cığım tarif için çok teşekkür ederim.

Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
3 su bardağı ceviz
1 paket margarin
1 su bardağı sıvıyağı
1 adet oklava :)

Şerbet için:
3,5 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı:
1) Şerbet için, bir tencerede su ve tozşekeri kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 5 dakika sonra, limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
2) Düz bir zemine 2 yufkayı üst üste koyup üzerine ceviz serpin.
3) Oklavayla sarıp büzün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
4) Bıçak yardımıyla dilimlere ayırın.
5) Üzerine erittiğiniz margarin ve sıvı yağ karışımın gezdirin.
6) 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
7) Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün.

Afiyet olsun.

9 yorum:

  1. Merhaba,
    Hazır baklavalık yufkayı nereden aldınız?Çok büyük kolaylık!

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Hayatcı'ğım,
    kız kardeşinin ellerine sağlık görüntü mükemmel ötesi olmuş tadı kim bilir nasıl. Bende aslında böyle oklavadan çekme baklavaya bayılıyorum nedeni ise heralde daha hafif olmasından kaynaklanıyor. Şimdiki biz hanımlar çok şanslıyız her teknoloji bizden yana ve yorulmayalım diye hazır su böreklik yufkalar baklavalık yufkala ohh ne ala:))
    Sevgiyle kal canım...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Anonymous :)
    Kız kardeşim baklavalık yufkayı Bakırköy'de bir yufkacıdan almış. Yufka tazeyse daha iyi sonuç alınıyormuş.

    Hilal'ciğim merhaba,
    Gerçekten de düşününce annelerimize göre çok şanslıyız. Sadece yemek yapımında değil, bir sürü teknolojik imkanlara sahibiz.
    Konya'ya sevgilerimi yolluyorum.
    Hoşçakal...

    YanıtlaSil
  4. harika duruyorlar ay ben bu sarma baklacavay bayilirim...

    baklavalik yufka Turkiye de de varmi? harika... nereden alinir? markasi nedir...bende bir baklava tarifi koyucam ama baklava hamurunu kendim acacak kadar olamadim henuz.burda da hazir bir marka var onu kullaniyorum. bilmeyenler icin yazayim ABD de athens ya da apollo diye markalar var adi da fill-o-dough...

    YanıtlaSil
  5. tam bir oklava yeteneksizi var burda . oda ben:)))))

    YanıtlaSil
  6. oklava baklavan çok güzel gözüküyor.
    Bizde buna kocakarı gerdanı derler.
    ELLERİNE SAĞLIK
    www.damak-tad.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. merhaba, gercekten ellerinize saglik görünüm süper..
    sevgiler
    www.blogcu.com/oezlem

    YanıtlaSil
  8. görüntü süper! Ellerinize saglik.
    acaba bir paket dediginiz yufka bir kiloluk mu , yarim kiloluk mu?

    YanıtlaSil
  9. guzel tarif. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil