Bu yemeği yiyen eşim “eline sağlık, kerevizli pilavın çok güzel olmuş” dedi.
Çıkaracağım ders:
1) Bir daha ki sefere pirinç miktarını azaltmalıyım.
2) Kerevizi soymak yer elmasını soymaktan daha kolay. Eğer görüntü ve tadı benzer ise yer elması yerine kereviz almak daha akıllıca :)
Tabi ki bu işin şakası.
Yemeğim bence de güzel oldu. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
500 gr yer elması
1 adet soğan
1 adet havuç
1 fincan pirinç
4 çorba kaşığı zeytin yağı
Tuz ,limon
Yapılışı:
1) Kabuklarını soyduğum yer elmalarını küp küp doğrayıp kararmaması için limonlu suya koydum.
2) Yemeklik olarak doğradığım soğan zeytinyağında kavrulurken içerisine halka halka doğranmış havuçları ekledim ve pişirmeye devam ettim.
3) Kavrulan soğan ve havucun içerisine yer elmaları ve pirinci ekledim.
4) Üzerine çıkacak kadar sıcak su, tuz ve 2 çorba kaşığı limon suyu ekleyip, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirdim.
5) Soğuk olarak servis yapılması öneriliyor.
Yapılışı:
1) Kabuklarını soyduğum yer elmalarını küp küp doğrayıp kararmaması için limonlu suya koydum.
2) Yemeklik olarak doğradığım soğan zeytinyağında kavrulurken içerisine halka halka doğranmış havuçları ekledim ve pişirmeye devam ettim.
3) Kavrulan soğan ve havucun içerisine yer elmaları ve pirinci ekledim.
4) Üzerine çıkacak kadar sıcak su, tuz ve 2 çorba kaşığı limon suyu ekleyip, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirdim.
5) Soğuk olarak servis yapılması öneriliyor.
Afiyet olsun.
(Not: Tarifi şuradan aldım.)
selam ben yer elmasınıda aynen kereviz gibi pişiririm içine pirinç koymam ve mutlaka biraz şeker koyarım. bir gün yemeğe beklerim gel
YanıtlaSilwww.blogcu.com/sibelcan
Walla bu gidişle hepinize baskına gelicem.Bu ne lezzetler ayol.
YanıtlaSilAnnem de bir keresinde heves etti yer alması yapmaya.Dediğiniz gibi elleri mahvoldu soyayım derken.Kimse de anlamadı yer elması mı kereviz mi:)Tadı çok güzel yine de,arada bir yapılabilir değişiklik olsun diye.Ellerinize sağlık.Afiyetle...
YanıtlaSilMerhaba Hayat, ben hiç yer elması pişirmedim, bu tarifle alıp bir denemek istiyorum...Ellerine sağlık, tarif için teşekkürler...
YanıtlaSilSevgili Sibel, davetin için teşekkür ederim. Mutlaka uğrayacağım :)
YanıtlaSilSevgili Elif, buyur gel :)
Ece'ciğim sana katılıyorum. Sevgiler.
Sevgili Safran merhaba,
Ben de yer elmasını ilk defa pişirdim :) Bu kısmı belirtmeyi unutmuşum :) Hoşçakal.
merhaba
YanıtlaSilbu yer elmasi nasil bir sebzedir.cok merak ediyorum ama neye benzer bilmedigimden alamiyorum.bir ara pisirmeden resmini cekip koysaniz ne guzel olur. ya da fransizcasini bilenler varsa fransizca ismini yollarlarsa sevinirim.zeynep
Sevgili Zeynep soruna çok geç cevap verdiğim için kusuruma bakma, "tarifi buradan aldım" yazısına tıklarsan yer elmalarının fotoğrafını görebilirsin.
YanıtlaSilBen ziraat mühendisiyim. Bahçemizde yıllardır yer elması yetiştiririz. Çiğ olarak yemeyi çok severim. Ama yemeğini hiç denemedim. Tesadüfen internette dolaşırken tarifi gördüm. Denemek için bugün bahçeden toplayıp geldim. Hanım şuan mutfakta. Tarife göre pişirmeyi deniyor. Lezzetini merak ediyorum doğrusu.
YanıtlaSilguzel tarif. ellerinize saglık.
YanıtlaSil