22 Mart 2006

Pırasa Çorbası


Tijen Hanım’ın Mevsimlerle Gelen Lezzetler kitabından denediğim kereviz çorbasını, sürekli yapılacaklar listesine ekledim. Gelecek misafire gönül rahatlığıyla yapılabilir. Dün de bu çorbayı evdeki malzemelere uyarlayıp yaptım. Evde kereviz yoktu. Bir sap pırasa kalmıştı. Kereviz yerine pırasa kullandım. Kereviz yoktu ama yaprağını iyi ki atmamışım :) , tad vermesi için onu kullandım. Su ve süt miktarını biraz artırdım. Böylece lezzetli mi lezzetli besleyici mi besleyici kereviz çorbası pardon pırasa çorbası hazırdı.
(Bu kitabı almanızı tavsiye ederim.)

Malzemeler:
1 pırasa
1 havuç
1 patates
4-5 kereviz yaprağı
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber

Yapılışı:
1) Pırasa, havuç, patates ve kereviz yaprağını robottan geçirdim ve kaynamış suda iyice haşladım.
2) Tavada zeytinyağını kızdırdım ve unu kavurdum. Üzerine yavaş yavaş sütü eklerken sürekli karıştırdım. Bir dakika kaynattıktan sonra altını kapadım ve blendırdan geçirdim.
3) Sebzeli suyu da blendırdan geçirdim. Her iki karışımı birleştirdim. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip bir taşım kaynattım.
4) Sonra da afiyetle yedik :)

5 yorum:

  1. Yine döktürmüşsünüz,elinize sağlık.Farklı bir çorba olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun sevgili hayat!
    çorbanin tarifini sevgili arkadasim ülgen vermisti. bana onu animsattin. ellerine saglik.
    tijen

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Ece, benim yaptığım sadece Tijen Hanım'ın verdiği tarifi uygulamaktı. Yorumun için teşekkür ederim :)

    Sevgili Tijen, Ülgen Hanım'a teşekkür ettiğimi iletirsen sevinirim :)
    Kitap için ellerine, zihnine, gönlüne sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. guzel tarif. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil