02 Mart 2006

Elmalı Kurabiye


Bu kurabiyeler bizim ailede sıkça yapılır ve severek tüketilir. Pek kullanmak istemediğim margarin kurabiyenin ağızda dağılmasını sağlıyor :(

Malzemeler:
1 paket erimiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İçi için:
5 elma
4-5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:
1) 1 paket margarini eritip soğumaya bıraktım.
2) Elmaların kabuklarını soyup rendeledim. Şeker ve tarçın ilave edip suyunu iyice çekene kadar pişirdim.
3) Erimiş margarin, sıvıyağ, şeker ve yoğurdu karıştırdım. (Yoğurt dolaptan daha önce çıkarılıp oda sıcaklığına gelirse daha iyi netice alınıyor.)
4) Un ile kabartma tozunu malzemelerin üzerine eledim. Kıvamı tutturabilmek için unu azar azar ilave ettim ve iyice yoğurdum.
5) Limon büyüklüğündeki hamuru merdane ile açıp 8 eşit üçgene böldüm. Geniş taraflarına elmalı içten koyarak sardım.
6) 175C'de hafif pembeleşene kadar pişirdim.
7) Dilerseniz fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri ilave edebilirsiniz.

Not: Benim gibi elmaları kenarlardan taşırırsanız hoş bir görüntü elde edersiniz. Ancak kurabiyelerin tepsiden ayrılmak istememelerine şahid olursunuz :)

15 yorum:

  1. Eline sağlık Hayat! Ben de çok severim elmalı kurabiye:) Bu tür içli kurabiyeleri yaparken fırın tepsisine yağlı kağıt sermeni tavsiye ederim. Ben hep kullanıyorum, o zaman tepsiye yapışma gibi bir risk olmuyor.

    YanıtlaSil
  2. hayat benim de canım ne zamandır istiyordu elmalı kurabiye. şekillerini bu kadar düzgün yapmayı beceremiyorum ben.seninkiler çok güzel görünüyor.
    eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. slm 1 paket margarin 250 gr ? ben yurtdisindayim da burada gramlari farkli. tesekkürler

    YanıtlaSil
  4. Sibel'ciğim önerin için teşekkür ederim.Ben alüminyum folyo ile tepsiyi kaplamıştım. Bir daha ki sefere yağlı kağıtla deneyeyim :)

    Pınar'cığım teşekkür ederim. Aramızda kalsın; fotoğraf çekerken şekli en düzgün olanları seçmiştim :)

    Sevgili Bennu kusuruma bakma gramını yazmayı akledemedim.
    (1 paket margarin=250 gram)
    Hoşçakal...

    YanıtlaSil
  5. Ben bunları tanıyorum bir yerden. Aynı benimkilere benziyor:-)
    Bir de yoğurt yerine sütle deneyin.

    YanıtlaSil
  6. bence de şekilleri çok güzel çıkmış kurabiyelerin, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. hayat merhaba,
    şekerpare tarifine bir mesaj bıraktım bi soru daha doğrusu, mailine de göndermiştim cevaplarsan sevinirim.
    elmalı kurabiyeler içinde ellerine sağlık diyorum..

    sevgiler..
    vildan

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Ebruli ve Mehmet Bey yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Sevgili Vildan,kusuruma bakma,geç cevap yazıyorum. Mailimi kontrol edemedim ve eski tariflere yorum gelmez diye düşündüğümden sorunu farkedemedim. Sayfanın sağ alt tarafında bir yazı var :Sitedeki yazılar ve fotoğraflar, kaynak gösterilirse yayınlanabilir diye.. Yani benden özel izin almana gerek yok. Tarifi bu blogdan aldığını belirtmen yeterli...
    Bu arada şekerparenin güzel olmasına çok sevindim. Sevgili Oktay Usta'nın ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. ellerine saglik hayat'cim:0)benim teyzem cokca yapardi ve dedigin gibi biz de zevkle tuketirdik,zaten bence tarcin ve elmanin uyumu mukkemmeldir..

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık.Elmalı lezzetlere hastayım zaten.Bu tarifi de denemeliyim.Bu arada uzun zaman oldu ara vermiştiniz yazılarınıza tekrar dönmenize sevindim.

    YanıtlaSil
  11. Sibel'ciğim sağ olasın :)

    Sevgili Ece, beni çok sevindirdin. Demek ki yokluğumu farkettin :) Farkedilmekte güzel bir duygu :)
    Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. Cok lezzetli gorunuyorlar. Insanin cani cekiyor gercekten.

    Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  13. Obur kedi sana da ikram etmek isterdim,ama...

    YanıtlaSil
  14. Gördüğüm elmalı kurabiye tariflerinden farklı olarak sıvı yağda katılmış. Sıvı yağ katıldığında veya katılmadığında kurabiyenin tadı nasıl değişiyor?

    YanıtlaSil
  15. guzel tarif. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil