Her zaman yaptığım zeytinyağlı taze fasulyeyi bu sefer Hacı Abdullah’ın sitesinden aldığım tarifi birebir uygulayarak yaptım. Tek fark 3 diş sarımsak kullanmam oldu.
Malzemeler:
1kg taze fasulye
2 orta boy soğan
4 orta boy domates
½ su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı su
Şeker,tuz
Yapılışı:
1- Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın.
2- Soğanları ince kıyın. Zeytinyağında soğanları iyice kavurun, üzerine su, şeker ve tuzu ilave edip karıştırın.
3- Su kaynadıktan sonra fasulye ve rende domatesleri üzerine ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
4- Kısık ateşte 20-30 dakika pişirin.
Malzemeler:
1kg taze fasulye
2 orta boy soğan
4 orta boy domates
½ su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı su
Şeker,tuz
Yapılışı:
1- Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın.
2- Soğanları ince kıyın. Zeytinyağında soğanları iyice kavurun, üzerine su, şeker ve tuzu ilave edip karıştırın.
3- Su kaynadıktan sonra fasulye ve rende domatesleri üzerine ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
4- Kısık ateşte 20-30 dakika pişirin.
5- Afiyetle yiyin.
Ellerine sağlık, bayılırım z.yağlı fasulyeye.
YanıtlaSilBen soğanıda kavurmuyorum, hepsini çiğden koyup çok kısık ateşte domateslerin suyuyla pişiriyorum. Eğer domateslerin suyu yeterli gelmezse az sıcak su ekliyorum.
Selamlar...
Ellerine sağlık,
YanıtlaSilBen hepsini çiğden koyardım.Sense soğanı kavurmuşsun.Bir de öylesini deneyiyeyim.
Afiyet olsun.Sevgiyle kal.
Bizde de zeytinyağlı fasülye çok sevilir. Ben düdüklü tencerede, hepsini çiğden koyarak pişiriyorum. Hem kolay, hem de güzel oluyor.
YanıtlaSilBen de sizler gibi zeytinyağlı fasulyeyi yaparken soğanı çiğden koyup pişirenlerdenim. Bu sefer bu şekilde pişirdim. Böyle de lezzetli oldu.
YanıtlaSilSevgili Dharma tarifini deneyeceğim :)
Sevgiyle kalın...
zeytinyağlı fasülyeyi yaparken faülyeleri verev verev yahut uzunlamasına iiye bölüyorum o zaman daha bir lezzetli oluyor denemeni tavsiye ederim..
YanıtlaSilguzel tarif. ellerinize saglık.
YanıtlaSil