12 Aralık 2005

Sirkeli Kurabiye


Bizim ailede sık yapılan kurabiyelerden biri de sirkeli kurabiye. İsteğe bağlı mahlep koyulabilir veya koyulmayabilir. Bazen de aynı malzemeden kalıplar kullanarak şekilli kurabiye yapıyoruz.

Malzemeler:
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sirke
1 paket margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta (sarısı içine, akı üstüne)
1 çay kaşığı mahlep
Tuz
Susam
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Margarin eritilir. Ilıyınca diğer bütün malzemelerle karıştırılır ve yoğrulur(kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilmeli). Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. İşaret parmağıyla ortasına bir delik açılır. Sadece bir tarafı yumurta akına bulanıp susama batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. Ellerine sağlık Hayat, kurabiyelerin çok güzel görünüyorlar, yani ben bir kurabiye canavırı olarak aklım kurabiyelerinde kaldı bir tane uzatsanda yesem:)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Hayat ellerine sağlık bu kurabiyeden annemde yapar ve ben bayılırım:)
    bu arada seni sobeledim:)

    YanıtlaSil
  3. Ben de aynı simitten bugünlerde yapıp sayfama koymayı düşünüyordum.
    Eline sağlık, güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil
  4. annemin de sık yaptığu bir kurbiye. sirke kıtır kıtır bir tat veriyor.eline sağlık hayat.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Hayat,
    Bende sık yaparım susamlı simiti .
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Hilal'ciğim keşke öyle bir imkanım olsa :)

    Sevgili Burcukuşu, en kısa zamanda soruları cevaplayacağım. Sağ olasın.

    Hülya Hanım, Serpil Hanım ve sevgili Pınar yorumlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. selamaleyküm arkadaslar çok merak ettim kurabiyenin içindeki sirke kurabiyenin tadını değiştirmiyor mu?Niye kurabiyenin içine sirke kullanıyorsunuz?Sirkenin kurabiyede işlevi nedir?Bizleri bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden tesk ederiz.

    YanıtlaSil
  8. guzel tarif. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil