Eğer çalışmasaydım Oktay Usta’nın programını hiç kaçırmazdım.
Geçenlerde Oktay Usta, çikolata soslu kek yaptı. Tarifi aldığım gün deneme fırsatım oldu. Kek kalıbını daha iyi yağlasaydım, kekin bir parçası kalıpta kalmayacaktı :) Bu kısmı yok sayarsak gayet iyi, kabarmış, lezzetli bir kek yapmayı başardım. Oktay Usta sağ olsun.
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Sosu için:
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
10 tana bitter çikolata
Yapılışı:
Yumurta ve şeker birlikte mikserle iyice çırpılır. Sıvıyağ ve süt eklenip çırpılmaya devam edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma eklenir. Mikser çıkarılıp tahta bir kaşıkla kibar bir şekilde yavaş yavaş karıştırılır (Oktay Usta içine bir de armut rendeledi. Bense portakal kabuğu rendelemeyi tercih ettim).
Unun miktarı şu şekilde belirleniyor: Koyu ve akıcı tahin kıvamı elde edilmeli.
İyice yağlanmış(burası önemli) kek kalıbına dökülüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Sosu için:
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
10 tana bitter çikolata
Yapılışı:
Yumurta ve şeker birlikte mikserle iyice çırpılır. Sıvıyağ ve süt eklenip çırpılmaya devam edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma eklenir. Mikser çıkarılıp tahta bir kaşıkla kibar bir şekilde yavaş yavaş karıştırılır (Oktay Usta içine bir de armut rendeledi. Bense portakal kabuğu rendelemeyi tercih ettim).
Unun miktarı şu şekilde belirleniyor: Koyu ve akıcı tahin kıvamı elde edilmeli.
İyice yağlanmış(burası önemli) kek kalıbına dökülüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
Sos için bir tencerede süt, kakao ve çikolata kısık ateşte karıştırılarak eritilir. Fırından çıkarılan kekin üzerine yayılır.
Kek yapmanın püf noktalarından birisi de kapağın erken açılmaması. Bunun genelde 20-25 dakika olduğu söylenir. Benim kendi fırınımda ise bu süreyi daha uzun tutmam gerekiyor. Yoksa hayal kırıklığı yaşıyorum.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Ellerine sağlık Hayat! Çok güzel bir kek olmuş:) Bir de kalorisi olmasa bunların ne iyi olacak:))
YanıtlaSilEllerine sağlık Hayat, süpersin tarifi benden önce denemiş ve sitene koymuşsun bile:) Bende Oktay ustanın yaptığı mamalara bayılıyorum ve hep tariflerini alıyorum yeri geldikce denemeye çalışıyorum deniyeceklerim arasında çikolata soslu kekde var senin keki görünce artık baya bir heveslendim. Sibelinde dedği gibi birde kalorisi olmasada bizde kilo almasak ne hoş olurdu:))
YanıtlaSilSevgili Hayat,ellerine sağlık.çok güzel olmuş.Bende bir Bolu'lu olarak Oktay Ustayı hiç kaçırmadan seyrediyor ve verdiği tarifleri yapmaya çalışıyorum.
YanıtlaSilAfiyet olsun.
Sibel'ciğim,
YanıtlaSilNe yapsam da kalori alsam diyenlerden olduğumdan en azından şimdilik bir sorun gözükmüyor. Ama ilersini bilemem :)
Hilal'ciğim,
10 küçük mutluluğunu zevkle okudum. Teşekkür ederim. İtiraf ediyorum çikolatalı sos, kekin kalıpta kalan parçasından dolayı oluşan boşluğu kamufle etti :)
Merhaba Serpil Hanım,
Bolu'dan bir ses duymak ne güzel. Sizi de linklerime ekliyorum.
Sevgilerimle.
gerçekten kek harika oluyo böyle tarifleri siz de bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim
YanıtlaSilşimdi tariflere bakıyordum ve en güzel tarifi senin ki buldum ve gelsin yumurtalar unlar pişsin kunta kinte kıvamlı çikolata soslu kekimiz paylaşımın için teşekkürler hayat.
YanıtlaSilyaa bişi sorcam 10 paket bitter çikolatamı?
YanıtlaSilguzel tarif. ellerinize saglık.
YanıtlaSil