22 Kasım 2008

Balkabağı Çorbası



MALZEMELER:
300 gram balkabağı
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı muskat cevizi(Evde olmadığından koymadım :)
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Su

HAZIRLANIŞI
- Kabukları soyulmuş ve doğranmış kabakların üzerine yaklaşık 1 litre su koyup, kabaklar pişene kadar kaynattım.
- Pişirdikten sonra el mikseri ile püre haline getirdim.
- Diğer bir tencerenin içine sıvıyağ koyup un ilave ettim. Kısık ateşte biraz kavurduktan sonra üzerine soğuk süt ve soğuk su(1 çay bardağı) koyup hızlıca karıştırdım.
- Püre haline getirdiğim kabakları da ekleyip karıştırdım. Kaynamaya başlayınca tuz ilave ettim. Kısık ateşte 5 dakika kaynattım.
- Çorbanın tuzunu ve suyunu kontrol ettikten sonra, çok az sıvıyağında naneyi ve kırmızı biberi kokusu çıkana kadar biraz kavurup çorbanın üzerine döktüm.
-Afiyet olsun.

(NOT: Tarif Oktay Usta'ya aittir.)

6 yorum:

  1. Neler neler yapılıyor bu balkabağından böyle. Bende denemeliyim bir ara kesinlikle.
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Blogger Sofrası’nı 23 Kasım Pazar günü Marmara Yelken Kulübü’nde kurduk!

    Lezzetli bir kahvaltı, keyifli sohbetler ve ilk katılımcılarımıza armağan ettiğimiz UNO ürünlerini kaçırdığınız için üzüldük. Ama hem hediyelerimiz hem de yeni etkinliklerimiz sizi bekliyor!

    Bir sonraki buluşmamız UNO fabrikası! Düzenleyeceğimiz gezide sürprizlerle dolu bir gün geçireceğiz. Tabii bu eğlenceli geziyi beklemeden de Blogger Sofrası’na katılabilirsiniz. Siz bize adresinizi gönderin, biz de hediyemiz olan UNO ürünlerini...

    İlk buluşmamızda UNO ürünleri ile tanışan Devletşah, Hünerli Bayanlar, Mutfak Sırları, Yemek Zevki, tariflerine bizlerden bir tutam eklemişler bile!

    En kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

    Adresinizi göndermek için lütfen tıklayın.

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik, nefis gorunuyor...

    YanıtlaSil
  4. Bende denemiştim harika bir lezzet ellerinize sağlık , sevgiler

    YanıtlaSil
  5. guzel tarif. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil