Tarif Emine Beder'e ait. Benim enginarlarım çok iri olmadığından iç malzeme biraz fazla geldi. Bir tane daha enginar olsa tam gelecekti. Bir daha ki sefere bezelyeleri ayrı olarak daha fazla haşlamayı düşünüyorum. Çünkü çok geç pişti. İnşallah bu sene enginarların zamanı geçmeden dondurucuya enginar koymayı başarabilirim :)
5 iri boy enginar(temizlenmiş)
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
100 gr bezelye
½ demet dereotu
¾ çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un(tepeleme)
½ limon suyu
½ limon suyu(yemeğin içine)
½ çorba kaşığı şeker
Tuz
Yapılışı:
1) Temizlenmiş enginarları ½ limon suyu ilave edilmiş suda bekletelim.
2) Tencereye zeytinyağını alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım.
3) Tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyip 1 dk daha kavuralım.
4 Aynı irilikte doğranmış patatesi ekleyerek yarım dk daha kavurmaya devam edelim.
5) Tencereye enginarları, limon suyunu, 2,5 su bardağı sıcak suyu, bezelyeleri ve şekeri de ekleyerek ağır ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirelim.
6) Tencereyi ateşten almadan 10 dk önce tuzunu ayarlayalım.
7) Unu, ½ kahve fincanı su ile ezerek ekleyelim.
8) 5 dk sonra tencereyi ateşten alalım.
9) Enginarları delikli kepçe ile tencereden alıp servis tabağına yerleştirelim.
10) Sebzeleri de delikli kepçe ile alıp içine kıyılmış dereotu serperek karıştıralım.
11) Enginarların göbeklerine sebzeleri doldurup tencerede kalan sosu enginarların üzerine gezdirelim. Limon dilimleri ile birlikte soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun.
ellerine saglik nefis gorunuyor.Ayrica blogunun ismine bayildim.cok isabetli olmus.Tekrar gelmek uzere ayriliyorum.selamlar
YanıtlaSilBayılırım enginara.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilArkadaşım tarini denedim biz bayıldık.Bu güzel tarifin için teşekkürler.Bende yeni blog açtım destek verirseniz sevinirim...
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.Beni arkadas listenize ekler misiniz?rumeysa2007.blogcu.com
YanıtlaSilEllerine sağlık. Güzel bir hafta sonu dilerim.
YanıtlaSilellerine sağlık. hayatımda hiç enginar yemedim ama güzel gibi duruyor :)
YanıtlaSilKandilin kutlu olsun.
YanıtlaSilEllerine sağlık.Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilselamlar...
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilsevgiler
teşekürler güzel bir site yapmısınız
YanıtlaSilIyi bayramlar diliyorum.
YanıtlaSilBir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri, bir sıcak gülümseme, bir ufak hediye daha da yaklaştırır bizi birbirimize. Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun. Kurban Bayramınız bereketli olsun!
YanıtlaSilHep denemek istediğim bir yemekti.Sizin tarifinize göre hemen deneyeceğim.
YanıtlaSilenginar dolması bugün deneyebilirim misafirlerim de gelecek... evet iyi fikir
YanıtlaSilPORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 12
YanıtlaSilhttp://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşamüstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler...
___________________________________________________
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
28.01.2008 - 03.02.2008 Tarihleri arasında
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
http://tarifdunyasi.blogcu.com/ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''12" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.
ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM!!!
SELAM VE SEVGİLERİMLE...
bugün songün
süper olmuşşşşşşşşş
YanıtlaSilellerinize sağlık değişik tarifleriniz var sevgiler.benim blogumada beklerim..
YanıtlaSilmutfakgunesi.blogcu.com
Fyadsı fazla olan sebzelerden biri Enginar çokta severim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilVar mı enginar gibisi?
YanıtlaSilBu hafta beş tane enginar yedim, kaldı 35 (o yıl 40 tane enginar yersen hasta olmazsın der Egeliler de!)
hayırlı kandiller..(regaib)
YanıtlaSilbu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)
sevgili hayat slm
YanıtlaSilnerelerdesiniz.??
ne kadar sıkı takipçinizdim ben sizin, şimdi naçizane bir sayfada ben açtım bu güzel renkli dünyaya acaba yeni adres varda benmi bilmiyorum :(( yoksa kapattınızmı sayfanızı :((
çok svglr NuNu
teşekkürler bence yapılabilecek en vitamninli yemeklerden biri bu yüzden sık sık yapıyorum oğluma
YanıtlaSilguzel tarif. ellerinize saglık.
YanıtlaSilBonus Code: No Code - Play Slots Online at CasinoTipo
YanıtlaSilNo code yet! Our new free Casino Online 검증 사이트 먹튀 랭크 Slots and Casino 포커 페이스 뜻 Games 아프리카 영정 1 list contains all new features and new games from 해외 토토 사이트 the best 윌리엄힐 developers at