18 Kasım 2006
Portakallı Kereviz
Bu yemeği yaparken kerevizin özlediğim o nefis kokusunu içime derin derin çektim ve sıktığım portakal suyunu içmemek için kendimi zor tuttum. :)
Malzemeler:
2 kereviz
1-2 havuç
1 patates
1 soğan
1,5 su bardağı portakal suyu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Yapılışı:
1) Biraz kalın doğradığım soğanı zeytinyağında kavurdum.
2) Yarım halka şeklinde doğradığım havucu 5 dakika soteledim.
3) Küp küp doğradığım kereviz ve patatesleri ekleyip, üzerine şeker, tuz serpiştirip portakal suyunu gezdirdim.
4) Sebzeler iri olduğundan 1 çay bardağı da su ilave edip kapağını kapattım ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirdim.
5) Afiyetle yedik.
Not: Doğranmış soğan yemeğin görüntü kalitesini bozuyor, bu yüzden soymaya üşenmezseniz arpacık soğan kullanmanızı tavsiye ederim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
geçen bir yerde portakallı kereviz yedim,cok hoşuma gitti tarifini almayı unutmuşum,ama sizde varmış sevindim,deneyeceğim,slmlar
YanıtlaSilSevgili Süheyla
YanıtlaSilPortakal ve kerevizin tam zamanı. Bir noktayı hatırlatmakta fayda görüyorum. Genelde portakallı kereviz tariflerinde 1 su bardağı portakal suyu konuyor, fakat benim kerevizler çok iri olduğundan 1,5 su bardağı portakal suyu + 1 çay bardağı su koydum. Sen bu ayarlamayı kendin yaparsın. Kolay gelsin.
Merhaba,
YanıtlaSilHer yemek tarifi blogunda portakalli kereviz tarifini sogan ve patatesle birlikte goruyorum.
Onerim sadece kereviz, portakal ve de kereviz saplarinin yaninda kalan korpecik yapraklarin kucuk kucuk dograyarak yapmaniz.en azindan bir seferligine deneyin..kereviz,havuc, bol portakal suyu, zeytinyag, o ince kiyilmis yapraklar ve bir tutam tuzu tencereye koyup ellerinizle karistirin, altini kontrol ederek pisirin.Enfes, sade , doygun ve hafif bir tat..
Selamlar,
Melis
slm.tarifte salçayı göremedim.salça konulmuyormu acaba?
YanıtlaSilguzel tarif. ellerinize saglık.
YanıtlaSil