21 Kasım 2006
Kereviz Çorbası
Yapımı oldukça pratik olan bu çorbayı yapmanızı tavsiye ederim. Tarif Oktay Usta’ya ait. Ben kerevizleri küp küp doğramak yerine rendeledim. Çorba pişince de blanderdan geçirdim. Marketten aldığım kerevizin sapı kesildiğinden yaprak kısmı maalesef yoktu. Ben de kekik serperek servis yaptım.
Malzemeler:
1 adet büyük boy kereviz (Kerevizin yaprakları da kullanılacak)
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
Çiçek yağı
Su
Tuz
Yapılışı:
1) Kerevizleri soyuyoruz, sonra küp küp doğruyoruz. Diğer tarafta kuru soğanı ve sarımsağı doğruyoruz.
2) Doğrama işlemleri bitince tenceremizin içerisine bir miktar çiçek yağı koyuyoruz. Çiçek yağına soğanı ve sarımsağı alıyoruz. 1-2 dakika kavuruyoruz.
3) Daha sonra üzerine kerevizleri ilave ediyoruz. Yaklaşık 5 dakika orta hararetli ateşte kavuruyoruz.
4) Harcın üzerine unu ilave ediyoruz. Bu işlemde 3-4 dakika devam ediyor.
5) Bu sırada soğuk su ilave ediyoruz. Sıcak suyla kıvamını ayarlıyoruz.
6) Kaynama başlayınca kıvamını kontrol ediyoruz, tuzunu ilave ediyoruz.
7) Pişince çorbamızı servise hazırlıyoruz. Üzerine ince doğranmış kereviz yapraklarını serpiyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhaba..Çorbanız çok güzel görünüyor.Daha önce hiç yememiştim..Mutlaka deneyeceğim..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilGüzel bir Pazar Tatili diliyorum
YanıtlaSilYe#Özel Yilbasi mönüsü etkinligine katiliminizi bekliyorum. Kodlar sayfamda linklerin alt bölümünde sevgiler...
Sonia
kerevizi sevdigim için çorbasıda guzeldır ..her zaman yemeğini yaparım zeytınyağlı ..afiyet olsun.sevgiler..FERHAN
YanıtlaSilHiç yapmadığım açıkcası çöpe gitmesinden korktuğum bir çorba ama denemek istiyorum:)))
YanıtlaSileline sağlık sevgiler
guzel tarif. ellerinize saglık.
YanıtlaSil