11 Mayıs 2006

Yumurtalı Ispanak



Bu yemeği bilmeyen yoktur herhalde…

Malzemeler:
½ kg ıspanak
2 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yumurta
Tuz

Yapılışı:
1)
Küp küp doğranmış soğan ve sarımsağı sıvıyağda kavurdum.
2) Sonra yıkayıp iri iri doğradığım ıspanağı ekledim.
3) Tuzu pişmeye yakın attım. (Pişince kuşa dönen ıspanağa fazla tuz koymamak için )
4) En son aşamada yumurtaları kırıp,tencerenin kapağını kapatıp 3 dakika daha bekledim.
5) Sonra da afiyetle yedik.

7 yorum:

  1. Anneler gününüz kutlu olsun.
    Sevgiler Sonia...

    YanıtlaSil
  2. Yemek harika.Ispanağın en çok bu şekli cazip geliyor bana.Anneler gününüz kutlu olsun..

    YanıtlaSil
  3. Anneler gününüz kutlu olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Wildrosen, Ece'ciğim ve Serpil Abla'cığım çok teşekkür ederim :)

    Ben de tüm annelerin ve anne adaylarının anneler gününü kutlarım.

    YanıtlaSil
  5. mayıs ayına yakışan bi tariffff . zira çilek görmek ve yemek istemiyorum bi süreee:)))))).
    ama hala fırın sütlacın üstünün sırrını alamadık :))))))))))))

    YanıtlaSil
  6. Vintage Biscuit,
    Ben de çilek etkinliğine katılamadım diye üzülüyordum :)

    Fırın sütlacın sırrını ısrarla soruyorsun ya, bari kendi mantığıma göre bir yorum getireyim :) Üstünün kızarması için fırına koyarken tepsiye bir miktar su koyuyoruz ya, ben bu su miktarını fazla tutmamıştım. Bir olasılık bu su fazla olsaydı ısıyla buharlaşan su, sütlacın üst kısmının buruşmasına neden olacaktı :)

    YanıtlaSil
  7. guzel tarif. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil