Kız kardeşim geçenlerde annemlere bir tepsi baklava getirdi. Baklavayı kendisinin yaptığını söyleyince (2 yaşındaki ele avuca sığmayan yeğenimi de aklıma getirip) vakit ayırıpta yufkaları bu kadar ince açabildiği için kendisini takdir ettim. Sonradan öğrendim ki bu incecik yufka hazırmış. Yani bu pratik ve lezzetli tarifi ben de uygulayabilirim :)
Esra’cığım tarif için çok teşekkür ederim.
Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
3 su bardağı ceviz
1 paket margarin
1 su bardağı sıvıyağı
1 adet oklava :)
Şerbet için:
3,5 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı:
1) Şerbet için, bir tencerede su ve tozşekeri kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 5 dakika sonra, limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
2) Düz bir zemine 2 yufkayı üst üste koyup üzerine ceviz serpin.
3) Oklavayla sarıp büzün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
4) Bıçak yardımıyla dilimlere ayırın.
5) Üzerine erittiğiniz margarin ve sıvı yağ karışımın gezdirin.
6) 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
7) Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Esra’cığım tarif için çok teşekkür ederim.
Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
3 su bardağı ceviz
1 paket margarin
1 su bardağı sıvıyağı
1 adet oklava :)
Şerbet için:
3,5 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı:
1) Şerbet için, bir tencerede su ve tozşekeri kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 5 dakika sonra, limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
2) Düz bir zemine 2 yufkayı üst üste koyup üzerine ceviz serpin.
3) Oklavayla sarıp büzün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
4) Bıçak yardımıyla dilimlere ayırın.
5) Üzerine erittiğiniz margarin ve sıvı yağ karışımın gezdirin.
6) 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
7) Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Merhaba,
YanıtlaSilHazır baklavalık yufkayı nereden aldınız?Çok büyük kolaylık!
Merhaba Hayatcı'ğım,
YanıtlaSilkız kardeşinin ellerine sağlık görüntü mükemmel ötesi olmuş tadı kim bilir nasıl. Bende aslında böyle oklavadan çekme baklavaya bayılıyorum nedeni ise heralde daha hafif olmasından kaynaklanıyor. Şimdiki biz hanımlar çok şanslıyız her teknoloji bizden yana ve yorulmayalım diye hazır su böreklik yufkalar baklavalık yufkala ohh ne ala:))
Sevgiyle kal canım...
Sevgili Anonymous :)
YanıtlaSilKız kardeşim baklavalık yufkayı Bakırköy'de bir yufkacıdan almış. Yufka tazeyse daha iyi sonuç alınıyormuş.
Hilal'ciğim merhaba,
Gerçekten de düşününce annelerimize göre çok şanslıyız. Sadece yemek yapımında değil, bir sürü teknolojik imkanlara sahibiz.
Konya'ya sevgilerimi yolluyorum.
Hoşçakal...
harika duruyorlar ay ben bu sarma baklacavay bayilirim...
YanıtlaSilbaklavalik yufka Turkiye de de varmi? harika... nereden alinir? markasi nedir...bende bir baklava tarifi koyucam ama baklava hamurunu kendim acacak kadar olamadim henuz.burda da hazir bir marka var onu kullaniyorum. bilmeyenler icin yazayim ABD de athens ya da apollo diye markalar var adi da fill-o-dough...
tam bir oklava yeteneksizi var burda . oda ben:)))))
YanıtlaSiloklava baklavan çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilBizde buna kocakarı gerdanı derler.
ELLERİNE SAĞLIK
www.damak-tad.blogspot.com
merhaba, gercekten ellerinize saglik görünüm süper..
YanıtlaSilsevgiler
www.blogcu.com/oezlem
görüntü süper! Ellerinize saglik.
YanıtlaSilacaba bir paket dediginiz yufka bir kiloluk mu , yarim kiloluk mu?
guzel tarif. ellerinize saglık.
YanıtlaSil