04 Şubat 2006

Karışık Lahana Turşusu


Bu turşuyu geçenlerde akşam kurdum ve sonra çektiğim fotoğrafı pek beğenmedim. Daha sonra gün ışığında fotoğrafını çekerim diye düşündüm. Sabah kalktığımda ne göreyim :( Turşu kırmızı lahananın rengiyle boyanmıştı.
Tarif Oktay Usta’ya ait.

Turşu olunca tadına bakıp fikrimi söyleyebileceğim :)



Malzemeler:
1 beyaz lahana
1 kırmızı lahana
2 havuç
1 limon
2 baş sarımsak
8 su bardağı kaynamış su
1,5 su bardağı elma sirkesi
1 avuç nohut
3 kurumuş kırmızı biber
2 çorba kaşığı iri tuz

Yapılışı:
1) Kaynamış su ılıyınca içine iri tuz koyup
erittim.
2) Kırmızı ve beyaz lahanayı yıkayıp iri iri doğradım.
3)
Sarımsakların kabuklarını soydum. ( Bu esnada eldiven takmazsanız eliniz çok kötü kokuyor. Çünkü 2 diş değil, 2 baş sarımsak gerekiyor. )
4)
Lahanaları karışık bir şekilde 5 litrelik cam kavanoza bastırarak yerleştirdim. Bu esnada aralara sarımsak, kırmızı biber ve limon dilimlerini de yerleştirdim. (Evde olsaydı, Oktay Usta gibi aralara nohut ve uzunlamasına doğranmış havuçta koyacaktım.)
5)
Son aşamada ben sirkeyle tuzlu suyu karıştırıp üzerine döktüm. (Oktay Usta bir eliyle sirkeyi , diğer eliyle de tuzlu suyu dökmüştü. )
6) İnşallah turşum güzel olur
:)

12 yorum:

  1. hayat ben de seyrettim o programı. ne de güzel bir görüntüydü. ama kırmızı lahananın boyayacağını hiç düşünmemiştim seyrederken.
    tadı nefis olur eminim. eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Pınar'cığım bu proramı izleyen birisini bulmuşken hemen sorayım :) Anneme göre 2 çorba kaşığı iri tuz az olurmuş. Acaba tuz kısmını yanlış not etmiş olabilir miyim? Ne dersin?

    YanıtlaSil
  3. kırmızı lahana boyamış ama bence çok güzel gözüküyor.. canım çekti şimdi.. ne diyeyim, ellerine sağlık.. inşallah tadı da çok güzel olmuştur..:)

    YanıtlaSil
  4. bu arada bana link vermişsiniz.. farkedeli baya oldu ama, bir türlü kafamı toparlayıp teşekkür edemedim.. çok teşekkür ederim, beni çok mutlu ettiniz..:)

    YanıtlaSil
  5. Cok guzel gorunuyor. Sanatcilara duyrulur ilham veriyor renkler cok hos, tadini bosver goruntu muhtesem!

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş,lahana turşusunu da çok severim.kırmızı lahana da nekadar güzel renk vermiş.
    Afiyet olsun.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Unfortunately, mutlu olmana çok sevindim :) iNŞALLAH :)

    Tuhfe'ciğim görüntüsü kadar tadı da güzel olsa fena olmaz hani :) Yorumun için çok teşekkür ederim.

    Serpil Abla'cığım çok sağol. Bir sonraki tarifim sizin oralardan :)

    YanıtlaSil
  8. hayat ne desem yalan olur çünkü tuz miktarına hiç dikkat etmemişim. hatırlamıyorum yani.ama anneler hep doğrusunu bilir bence:)

    YanıtlaSil
  9. Pınar'cığım çok haklısın. :)
    "Anneler hep doğrusunu bilir"

    Turşu daha olmadı ama ben tuzunu anlamak için tadına baktım ve bu tuz miktarının yetersiz olduğuna karar verdim. 2 çorba kaşığı daha tuz ilave ettim.

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. bencede çok güzel olmuş ellerine saglık

    YanıtlaSil
  12. guzel tarif. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil