07 Kasım 2008

Yoğurtlu Dövme çorbası


Malzemeler(7-8 kişilik) :
1 su bardağı dövme(aşurelik buğday)
1 su bardağı nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
9-10 su bardağı et suyu veya su
Tuz, kuru nane, kırmızıbiber

Terbiyesi:
1 yumurta
2 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı un(tepeleme)

1. Nohutları ve dövmeleri birkaç su yıkayarak 5 su bardağı su ile akşamdan ıslatalım.
2. Ertesi gün dövmeleri ve nohutları basınçlı bir tencereye alarak 5 su bardağı su ekleyip yumuşayana dek pişirelim.
3. Bir kabın içine yoğurdu, yumurtayı, unu, 1-2 kepçe çorba suyunu ekleyip karıştıralım. Terbiyeyi azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyelim.
4. Karıştırmaya ara vermeden çorbayı bir taşım daha kaynatalım. Ateşten almadan 5 dk. Önce tuzunu ayarlayalım.
5. Tereyağını eritelim. Nane ve kırmızıbiberi ekleyip ateşten alarak çorbanın üzerine gezdirelim ve servis yapalım.

Not:
Yoğurtlu çorbalarda yoğurdun kesilmemesi için tuz, çorbayı ateşten almadan kısa bir süre önce eklenmelidir.

Tarif Emine Beder’e aittir.

8 yorum:

  1. Yayla corbasini andiriyor.

    YanıtlaSil
  2. bugün bu tarife benzer bir çorba içtim
    içine kırmızı mercimekte koymuşlardı enfesti
    sizinkide öyle görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Sonsuz Nimet,

    Sizi Blogger Sofrası’na davet etmek istiyoruz, ama size ulaşamıyoruz...

    23 Kasım Pazar günü saat 10.00’da, Marmara Yelken Kulübü’ndeki Blogger Sofrası’na gelmeye ne dersiniz?

    Blogger Sofrası, UNO’nun sizinle bir buluşması... Önce sizi soframızda ağırlıyoruz, sonra da sizin hikayenize konuk oluyoruz.

    Ayrıntılı bilgi için: http://bloggersofrasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler ama annme yapamadı bunu ya:SS::S

    YanıtlaSil
  5. bence süper bir tarif olmuş eLLerinizé sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. guzel tarif. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil